Kontakt Meg
 
 
For å kunne tilby bedre kvalitet på våre behandlinger, har vi investert i tilleggsutstyr. Nedenfor gir vi en kort innføring i dette utstyret.

Instrumentarium OP300
Instrumentarium OP300 er røntgenapparatet vi bruker til å ta panoramabilder av kjeven, såkalt OrthoPantoGram (OPG). Disse bildene benyttes til å få en oversikt over tennene og strukturene rundt, slik som kjeveleddet, kjevebenet, bennivået, tannrøtter og bihuler for å nevne noen. Ofte blir slike bilder tatt for å vurdere visdomstenner for oversikt og planlegging, kjeveleddet ved kjeveleddsplager, bennivå ved tannkjøttssykdommer og benforhold ved implantatinngrep. Det anbefales i tillegg å ta OPG på nye pasienter og senere hvert 5. år.

Leica Microscope M320
Mikroskop er et verktøy som benyttes ved flere forskjellige anledninger. Den vanligste bruken er ved endodontisk behandling (rotfyllinger). I slike tilfeller vil et mikroskop gi en suveren oversikt over forholdene som ellers er vanskeligere å få et innblikk i ved det blotte øyet. Det er ikke uvanlig å bruke mikroskop ved kirurgiske inngrep også, spesielt ved inngrep i forbindelse med endodonti (rotfylling). I senere tid har mikroskop vist seg å være nyttig også ved andre type behandlinger, slik som ved protetisk behandling (krone/bro) og konserverende behandling (høyestetiske fyllinger). 

Vita EasyShade
Vita EasyShade er et elektronisk fargeuttakingsapparat utviklet av Vita Zahnfabrik. Vita fargeskala er den mest utbredte fargeskala benyttet til tannlegebruk. Den klassiske metoden ville innebære å finne nærmeste fargetilnærming ved hjelp av øyet. Dette apparater sikrer derimot et mer objektiv tilnærming til oppgaven, hvor apparatet måler fargen og presenterer et fargekode. Vi bruker apparatet til å finne riktig farge ved fyllinger i synlige områder og ved protetisk arbeid slik som kroner og broer.

Satelec Sopro 617
Satelec Sopro 617 er modellbetegnelsen på våre intra-orale digitale kameraer. De er installert ved samtlige behandlingsrom og benyttes daglig for diagnostikk, dokumentasjon og for pasientinformasjon. Vi forsøker å bruke disse underveis ved de fleste type behandlinger for å kunne gi våre pasienter et bedre innblikk i behandlingen foretatt. Dette verktøyet er uerstattelig.

W&H Implantmed
W&H Implantmed er apparatet vi benytter ved implantatkirurgiske inngrep. Dette apparatet tillater oss å utføre implantatkirurgiske inngrep under kontrollerte forhold. Det er også et apparat som ivaretar kravene til desinfeksjon og sterile forhold ved kirurgiske inngrep slik som ved implantater.

Rönvig Dento-Prep
Rönvig Dento-Prep er apparatet vi bruker til å rengjøre overflater eller for å gi dem en ru overflate. Aluminiumoksydpulver blåses med et høyt trykk mot overflaten for å gi ønsket virkning. Vi bruker apparatet daglig ved samtlige fyllinger og krone/bro sementeringer for å sikre optimale bindingsforhold. Apparatet er installert ved samtlige behandlingsrom.

Teknikerlab
Det er sjeldent at tannklinikker har noe form for en forenklet teknikerlab både av hensyn til plass og kostnader. Vi ønsker derimot å ha dette utstyret tilgjengelig for å kunne tilby raskere behandlinger og for å heve kompetanse og behandlingstilbudet. Du kan lese mer om dette utstyret her.
 
Skriv ut
 
 
 
   

saed.nu leica-microsystems.com heka-dental.dk speareducation.com visiquick.nl