O3 KLINIKKEN
© 2014 O3-Klinikken AS l 1412 Sofiemyr på Oppegård - Telefon 401 22 222 - E-post:resepsjon@o3-klinikken.no

Behandlingsrom

Våre behandlingsrom har blitt planlagt nøye og i stor detalj. Fargevalget, som bryter tradisjonelle valg, har som formål å skape behagelige og beroligende omgivelser både for pasient og behandler. Innredningen er utformet enkelt og minimalt slik at oversikt og hygieneforhold er optimale. Utstyr oppbevares i skap og skuffer slik at skremmende syn unngås. Hvert behandlingsrom har i tillegg et eget musikkanlegg med mulighet til å velge musikk / radiokanal. Sammen med støyredserende hodetelefoner kan vi tilby våre pasienter en maksimal avkobling.

For å kunne sikre optimale arbeidsforhold er behandlingsrommene utstyrt med en stor lysflåte over behandlingsenheten. Med avansert teknologi sørger lysflåten for et stabil lysnivå med riktig fargetemperatur, uansett eksterne lysforhold. I tillegg fungerer lysflåten som en lysterapi ovenfor kunde og behandler. Til arbeidsområdet benyttes LED belysning med nøytral fargetemperartur. 

Behandlingsenheten
Til vår hverdag har vi valgt å bruke behandlingsenheter fra Heka Dental. Heka Dental er et dansk produsent, som har lenge levert vakre behandlingsenheter med høy kvalitet. For å skape et estetisk og mindre dominant knytepunkt i våre behandlingsrom, ble modellen Heka Unic valgt. Heka Unic er designet av samme selskap som designer produkter for Bang & Olufsen. Behandlingsenheten er utstyrt med 'State of the art' ekstrautstyr slik som LED instrumentbelysning, temperert vann- og lufttilførsel, automatisk kjemisk selvrengjøring, intraoral kamera og skjerm. 

Røntgenutstyr
Da røntgenbilder har en avgjørende rolle i diagnostikk, og påvirker vårt behandlingsgrunnlag, har vi valgt å investere i de beste digitale røntgensystemene på markedet idag. Vi bruker Carestream digitale røntgensensorer. Dette er de beste røntgensensorer på markedet og foretrekkes av rotfyllingsspesialister på grunn av sin høye kvalitet og detaljenivå. Til større panorama røntgenbilder bruker vi et OrthoPantoGram (OPG) fra Instrumentarium, som har overlegen kvalitet i forhold til sine konkurrenter.

Programvare
For håndtering av våre journaler, avtalebøker og røntgenbilder bruker vi henholdsvis Nextsys og Visiquick. Nextsys er én av de tre største dental programvarene i Norge, og er et innovativ programvare som tilbyr klinikken mange muligheter. Til røntgen- og fotobilder bruker vi programvaren Visiquick. Visiquick er tilbyr muligheten til å bruke røntgenutstyr fra forskjellige produsenter i en og samme programvare. Med dette elimineres nødvendigheten til å måtte benytte utstyr fra samme leverandør ved investering i nytt utstyr i fremtidien. 

Kassettutstyr (til oppbevaring av instrumenter)
Til sortering og oppbevaring av instrumenter benytter vi et fargekodet kassettsystem fra Hu-Friedy. Hu-Friedy tilbyr kassetter av høy kvalitet som beholder sin form og farge tross flittig bruk. Kassettens oppbygging tillater enkel rengjøring, optimal sterisering og skånsom oppbevaring av instrumenter. Fargekodesystemet er koordinert med behandlingstype og avtalebok, slik at maksimal effektivitet sikres ved oppdeking, behandling og rengjøring. 

Instrumenter
Vi benytter bare instrumenter av høy kvalitet levert av American Eagle, Hu-Friedy, Aesculap og Rönvig. American Eagle og Hu-Friedy er amerikanske produsenter som er annerkjent for sin kvalitet og store utvalg innenfor dentale instrumenter. Aesculap er en annerkjent tysk produsent som leverer et stort utvalg av instrumenter med høy kvalitet, til både medisinsk og dental bruk. Rönvig er en dansk produsent som leverer et mindre utvalg av instrumenter med høy kvalitet til dental bruk. Rönvig har vunnet flere priser for sine produkter.

Spesialverktøy
For å heve kvaliteten og grunnlaget ved vårt arbeid benytter vi i tillegg enkelte apparater med spesialiserte formål. Med Satelec Sopro intraoral kamera og Canon 60D speilreflekskamera ønsker vi å kunne visualisere og dokumentere mer av vårt arbeid ovenfor våre kunder. I tillegg benyttes disse hjelpemidlene for å øke kvaliteten på vårt samarbeid med tannteknikkere og spesialister. 

Til fargeuttak benytte vi flere systemer, utifra behov og materialer. Bi benytter fargeskala fra Vita (Classic og 3D-Master), Ivoclar Vivadent (IPS) og Micerium (HRI). I tillegg benyttes vi ofte Vita Easy Shade, en elektronisk fargegjenkjenningsapparat. 

Til store behandlinger eller ved avanserte behandlinger av f.eks. tannslitasje, kan vi velge å benytte et apparatur som kalles artikulator. En artikulator har som formål å gjenskape kjeveforholdene og bevegelsesmønsteret hos pasienten. Vi benytter en Artex artikulator fra Amann Girrbach i Tyskland. 

Til å øke kvalitet til binding mellom tannen og våre materialer benytter vi konsekvent sandblåser fra Rönvig av Danmark. Dette apparatet blåser aluminiumoksidpartikler for å gjøre overflaten ren og ru, og dermed øke bindeoverflaten. 

For effektiv og kvalitativ rengjøring av rotkanaler, i forbindelse med rotfyllinger, bruker vi Bio-Race instrumenter i borremotor fra SybronEndo. Bio-Race er et unik produkt som benyttes ved flere land i Europa. SybronEndo er annerkjent produsent av utstyr til rotfyllinger.

Til fjerning av misfarginger bruker vi Air-Flow Handy 2+ fra EMS. Dette apparatet bruker natriumkarbonatpulver med sterk trykk for skånsom og effektiv fjerning av misfarginger.